Goodyear UG 8 Performance

Goodyear UG 8 Performance

MéretÁr 
195/55 R1636 802 Ft-tól
205/60 R1640 082 Ft-tól
225/40 R1848 644 Ft-tól
245/45 R1861 901 Ft-tól
255/60 R1860 128 Ft-tól
285/45 R20101 283 Ft-tól

Goodyear UG 8 Performance információ

Kategória: prémium
Szezon: téli gumi

A Goodyear 3D BIS technológiát alkalmazó nagy teljesítményű téli gumiabroncsa

Kiváló menettulajdonságok havas, jeges és vizes utakon is. A Goodyear UltraGrip 8 Performance nagy teljesítményű gumiabroncsban három lamellatechnológiát alkalmaztak, amelyek közül a 3D-BIS technológia a nagyobb érintkezési felülettel együtt 6%-kal jobb fékezési tulajdonságokat biztosít az abroncsnak havas úton, illetve rendkívüli tapadási képességet nyújt havon és jégen egyaránt.

A fűrész alakú középső borda hóekeként szántja a havat és ellentmondást nem tűrve kapaszkodik a havas útfelületre.

Az UltraGrip 8 Performance nagy érintkezési felülete javítja a jégen való kormányozhatóságot. A szilikatartalmú futókeverék alacsony hőmérsékleten is nagyszerű kapaszkodóképességet biztosít.

A futófelület hidrodinamikai szempontok szerint kialakított speciális barázdái gyorsan vezetik el a vizet, ezáltal kiváló ifányíthatóságot biztosítanak a nedves és latyakos úton.

Kitűnő TÜV teszteredmények

  • 6%-kal rövidebb fékút havas úton
  • 3%-kal jobb kezelhetőség havas úton
  • 2%-kal nagyobb ellenállás a vízen felúszással szemben

Három vezető versenytárs abroncsainak átlagos teljesítményével összehasonlítva. A méréseket a TÜV SÜD Automotive végezte 2012. márciusában; abroncsméret: 225/45 R 17 94 V XL; tesztautó: Audi A3; helyszín: Ivalo, Mireval; jegyzőkönyv száma: 76248182.

Goodyear UG 8 Performance teszt

20142013Átlag: 75%; Tesztek száma: 2

További téli gumi tesztek

További Goodyear téli gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró

Goodyear információk

Goodyear A Goodyear prémiumkategóriás márka az Amerikai Egyesült Államokból származik.

A Goodyear kínálata

A márka széles körben kínál gumiabroncsokat személyautóra, motorkerékpárra, robogóra, teherautókra, buszokra és munkagépekre.

A legnevesebb autógyárak alapkivitelben Goodyear gumiabroncsokkal szerelik járműveiket: Porsche, Mercedes-Benz, Audi, BMW, Volkswagen, Ford.

A prémium vonalat erősítő Goodyear márkát azoknak az autósoknak ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, bizonyos esetekben az átlagos felett is kihasználják az autóik képességeit és fontos számunkra saját, valamint családtagjaik biztonsága, valamint szeretnék az autójukat a gyári paramétereknek megfelelően, teljesen kiszámíthatóan használni.

Gazdasági adatok

A Goodyear gumiabroncsok szerte a világon készülnek, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiban, Közel-Keleten, Afrikában és Európában.

Manapság a Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncs társasága, hat kontinensen van jelen, éves értékesítéseinek értéke meghaladja a 15 milliárd USA dollárt. A vállalat mintegy 66.000 embert foglalkoztat a világon, a termékeit pedig 22 ország 49 létesítményében állítja elő.

A Goodyear története

A Goodyear Tire & Rubber Company-t Frank Seiberling alapította 1898-ban, 3500 kölcsönkért dollárból. A cég Charles Goodyear-ról kapta a nevét, aki 1839-ben feltalálta a vulkanizálás folyamatát. Kezdetben hintókerekeket, kerékpárabroncsokat, patkóalátéteket gyártottak. Egy évvel később kezdték el a tömör autógumiabroncsok gyártását is. Az alapítás után mindösszesen 4 évvel később egy négyszer akkora gyár építése vált szükségessé. A fejlesztő mérnökök a Goodyear gyáraiban sem pihentek; 1903-ban szabadalmaztatták az első tömlő nélküli gumiabroncs feltalálását (Paul Litchfield) 1904-ben pedig feltalálták a világ első leszerelhető gumiabroncsát. 1907-ben Henry Ford a Goodyeartól is rendelt 1200 garnitúra gumiabroncsot a T-modellhez.1908-ban pedig a Goodyear bemutatja az első négyévszakos gumiabroncsot, melynek mintázata majd’ 40 éven keresztül csak minimális változtatásokat kívánt. A Goodyear a repülésben is úttörő volt, hiszen ők gyártották a legelső pneumatikus repülőgépabroncsot.. 1916-ra a Goodyear a világ legnagyobb gumiabroncs gyártója lett, képviseltetve a márkát Ausztráliában, Dél-Amerikában, Afirákan és Európában is. Az első világháború és az azt követő időszak a Goodyear gyárak termelését is visszavetette, de nem a fejlesztő mérnökök lelkesedését, 1921-ben Rut-proof néven piacra bocsátják az első terepre szánt abroncsot. Piacra került a Lifeguard (1934), az első olyan gumiabroncs, amely defekt esetén is kimagasló stabilitást nyújtott. 1971-ben az Apollo 14-gyel a Goodyear a Holdon is járt. 1992-ben került bemutatásra az első defekttűrő gumiabroncs, Chevrolet Corvette elsőszerelésként. Vezető szerepet töltött be az EU-s gumiabroncs-jelölő rendszer kifejlesztésében.

Versenysport

Jelentős részt vállalt a Nascar és Forma-1 versenyeken is. Az 1914-es Indycar versenyen valamennyi induló autó Goodyear gumiabroncsokkal volt szerelve.A vállalat a Forma-1 történetének legsikeresebb gumiabroncs-szolgáltatója, minden abroncsszolgáltatónál több részvétellel, győzelemmel és konstruktőri bajnoksággal. Az 1998-as szezon után léptek ki a sportágból. A NASCAR-sorozat egyetlen gumiabroncs-szolgáltatója.

Goodyear és az FC Bayern München, a német Bundesliga legsikeresebb csapata 2016. január 1-től platina fokozatú támogatói kapcsolatba léptek.

Garancia

A Goodyear gumiabroncsokra a gyártó a vásárlástól számított 5 év garanciát vállal.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.