Continental EcoContact 5 205/60 R16

Continental EcoContact 5

205/60 R16
92 (630 kg/kerék)
W (270 km/óra)
AO
nyári személyautó
B
B
71
54 131 Ft / db

Készlet: 1

Szállítási díj: 1 990 Ft / db

Kiemelet ajánlat

205/60 R16
96 (710 kg/kerék)
H (210 km/óra)
XL
nyári személyautó
A
A
69
24 722 Ft / db

Készlet: több mint 8

Szállítási díj: 0 Ft
Giti GitiSynergy H2
Teszteredmények:

205/60 R16
92 (630 kg/kerék)
H (210 km/óra)
BSW
nyári személyautó
C
A
69
30 193 Ft / db

Készlet: több mint 8

Szállítási díj: 0 Ft
GT Radial FE2
Teszteredmények:

Autógumi kereső

Méret alapján

Méret
/ R
Idény
Gyártó
Típus
Üzemanyag
Tapadás
Zaj

Autó alapján

Idény
Autómárka

Continental EcoContact 5 információ

Kategória: prémium
Szezon: nyári gumi

A Continental ContiEcoContact 5 közép- és felsőkategóriás autók számára fejlesztett nyári gumiabroncs.

Optimalizált gördülési ellenállás az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás érdekében. Kimagasló fékteljesítmény és rövid fékút vizes útfelületen. Tökéletes kezelhetőség vizes és száraz úton egyaránt. Kiváló kezelhetőség a csökkentett energiavesztésnek köszönhetően

A ContiEcoContact™ 5 fejlesztése során szoros együttműködés alakult ki Európa vezető autógyártóival. Ennek köszönhetően egy merőben új abroncskoncepció jött létre a rendszeresen hosszabb távolságon közlekedő autósok számára, akik környezettudatosak és odafigyelnek az üzemanyag-fogyasztásra is. A fejlesztés során jelentkező kihívást az jelentette, hogy az abroncs egyszerre rendelkezzen alacsony gördülési ellenállással és kimagasló fékteljesítménnyel. Így az abroncs legfőbb tulajdonságait befolyásoló mind a négy tényező – a karkasz-szerkezet, az alapanyag-összetétel, az övkontúr és a mintázat – teljesen új megközelítést igényelt. A siker nem maradt el: a CO2 kibocsátást és az üzemanyag-fogyasztást sikerült jelentősen csökkenteni, miközben az abroncs kiváló fékteljesítményt garantál.

A speciális alapanyag-keveréknek és a kapaszkodóélekkel kombinált optimalizált mintázati kialakításnak köszönhetően a gumiabroncs vizes útfelületen nyújtott tapadása különösen jó, amely a fékút jelentős csökkenését eredményezi. Az alapanyaghoz adott funkcionális polimer láncok erős kölcsönhatásba kerülnek a szilikával, amely a gördülési ellenállást tovább mérsékli. A futófelületi blokkokba integrált rendkívül vékony lamellák mérséklik a mintázat deformálódását, és minimalizálják az energiaveszteséget.

Az oldalfalnál és a peremterületnél használt új, keményebb alapanyag révén az abroncs biztonságosabb, és még közvetlenebb módon képes az oldalirányú erőhatásokat átvinni vizes és száraz útfelületen. Az oldalfalnál használt szilárd anyag vékonyabb és kisebb tömegű falkialakítást tesz lehetővé, így az abroncs rugózása sokkal optimálisabb, amely jelentősen hozzájárul a gördülési ellenállás csökkentéséhez.

Az oldalfal alacsonyabb deformációja a peremterület felőli részen, és a kialakítás során használt innovatív alapanyag következtében létrejövő optimálisabb rugózás jelentősen csökkenti az energiaveszteséget. A lapos övkontúr és az egyenletes nyomáseloszlás csökkenti a mintázat mozgását, valamint az oldal- és hosszirányú kúszását.

Continental EcoContact 5 teszt

201520142012Átlag: 92%; Tesztek száma: 3

További nyári gumi tesztek


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.