General gumi kereső

Méret
/ R
Idény

General információk

GeneralA General Tire a több mint 100 éves abroncsipari tapasztalatával, a Continental márkacsoport tagjaként olyan középkategóriás termékeket kínál, melyekre bátran rábízhatja magát, a körülményektől függetlenül.

Termékkínálat

Amerikai gyökereinek köszönhetően tradicionálisan a General Tire egyik legfontosabb szakterülete a szabadidőjárművek és a terepjárók abroncsainak gyártása, amelyek bármilyen felhasználás esetén erős és tartós megoldást kínálnak a járművek tulajdonosainak. Mindemellett természetesen a személy- és kistehergépjármű-gumiköpenyek fejlesztésére és gyártására is komoly hangsúlyt fektetnek.

Tulajdonos

1987 óta a General Tire a német gumiabroncs-gyártó a Continental AG tulajdonában van

A General története

  1. szeptember 29-én William F. O‘Neil és Winfred E. Fouse megalapítja a General Tire Rubber Company vállalatot az Ohio állambeli Akronban. Kezdetben a javítóanyagokra összpontosítottak, mint a korábbi vállalat esetében, de 1916-ban kibővítették a gumiabroncsgyártást, a csúcskategóriás termékekre összpontosítva, mint például a General Jumbo, amely prémmium minőségű utánpótlás-abroncs volt a Ford T-modell kisteherautók számára.

Az első világháború nehéz üzleti körülményei ellenére O'Neil 1917-ben létrehozta a márkakereskedő hálózatot és reklámkampányt indított. 1930-ra a társaságnak 14 kiskereskedelmi üzlete volt, és a gumiabroncsok piacának körülbelül 1,8% -át tudta lefedni. A háború idején, mivel a versenytársak kudarcot vallottak, a General Tire & Rubber Company megvásárolta a Yale Tyre and Rubber-t, valamint az India Tyre and Rubber-t. 1933-ra a piaci részesedése 2,7% -ra nőtt. Ez viszonylag nagy szám volt, tekintve, hogy a vállalat ekkorra korlátozta termékcsaládját.

  • 1944 novembere Megkezdődik a termelés a GT új gyárában a Texas állambeli Wacoban, amely 1986-ig üzemel
  • 1960 A GT szabadalmaztatja az olajtartalmú gumit, amely egy 10 lépésből gyártott szintetikus anyag
  • 1973 A General Tire megnyitja hatodik gyárát az Illinois állambeli Mt. Vernonban, ahol radiál abroncsok készülnek
  • 1987 október 30. Befejeződik a Continental Tire North America Inc. és a General Tire Inc. összeolvadása
  • 2007 Bemutatják az új GT logót, amely már a személy- és kishaszongépjármű-, valamint a teherautó-abroncsok üzletágát is képviseli
  • 2008 General Tire visszatér a terepversenyek világába
  • 2012 Manapság a General Tire márka abroncsai robusztus felépítésükről, tartósságukról és remek ár-érték arányukról ismertek szerte a világon
  • 2015 szeptember 29. 100 éves a General Tire

Motorsport és szponzori kapcsolatok

General Tire & Euro NASCAR:

A Euro NASCAR hatéves együttműködést kezdett a General Tire vállalattal, hogy megfeleljen a csúcsteljesítmény és a megbízhatóság elvárásainak. Hat év egy támogatási együttműködésre az autó-motor sportokban valóban szokatlanul hosszú időtartam. Viszont rendkívül sokat elárul arról, mennyire bízik a Euro NASCAR a General Tire-ben. Cserébe a márka egy olyan versenyabroncsot fejlesztett ki, amely várhatóan megfelel a 30 Euro NASCAR csapat magas elvárásainak. A különleges fejlesztésű „NWES GT” abroncsok már az első teszteken is bizonyították számos erősségüket. Ahogy az a NASCAR esetében már hagyomány, minden jármű ugyanabból a sima és esőabroncs verzióból kap egy-egy szettet 11.5/27.5 R 15 méretben.

Az 1930-as évek végén az Egyesült Államok hadserege érdeklődést mutatott a rakéták iránt. A Kaliforniai Technológiai Intézet mérnökeinek csoportja rakétamotorok gyártására irányuló szerződést nyert a repülőgép emelkedésének felgyorsítása érdekében, és Aerojet nevű társaságot alapított. A csoport folyékony tüzelőanyagú rakétákkal lett sikeres, de további adalék-anyag ismeretre és gyártási szaktudásra volt szükség a kifinomultabb szilárd tüzelőanyagú rakéták létrehozásához. Az Aerojet partnerségbe kezdett a General Tire & Rubber Company-val, felhasználva tőkét, szakértelmüket gumi kötőanyagokkal és vegyi gyártó létesítményeket. A partnerséget Aerojet-General-nak nevezték el.

Garancia

A General gumiabroncsokra a gyártó a felszereléstől számított 10 év garanciát vállal.

Bővebben

General nyári gumi

General téli gumi

General négyévszakos gumi

General nyári gumi teszt

General téli gumi teszt×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.