Continental SportContact 5 P 225/35 R19

Continental SportContact 5 P

225/35 R19
88 (560 kg/kerék)
Y (300 km/óra)
FR RO2 XL
nyári személyautó
D
A
72
64 888 Ft / db

Készlet: több mint 8

Szállítási díj: 1 990 Ft / db

Kiemelet ajánlat

225/35 R19
88 (560 kg/kerék)
Y (300 km/óra)
nyári személyautó
D
A
69
48 971 Ft / db

Készlet: 4

Szállítási díj: 0 Ft
GT Radial Sport Active 2
Teszteredmények:

225/35 R19
88 (560 kg/kerék)
Y (300 km/óra)
XL
nyári személyautó
B
A
70
56 670 Ft / db

Készlet: 4

Szállítási díj: 1 990 Ft / db
Pirelli Powergy

Autógumi kereső

Méret alapján

Méret
/ R
Idény
Gyártó
Típus
Üzemanyag
Tapadás
Zaj

Autó alapján

Idény
Autómárka

Continental SportContact 5 P információ

Kategória: prémium
Szezon: nyári gumi

A Continental ContiSportContact 5P felsőkategóriás, sportos és tunningolt gépjárművek számára kifejlesztett nagyteljesítményű nyári gumiabroncs.

A Continental szakértői ezen nagyteljesítményű gumiabroncs fejlesztése során a legmodernebb eszközöket és a legújabb technológiai megoldásokat alkalmazták, így garantált a tökéletes biztonság és a kimagasló vezetési élmény. A ContiSportContact™ 5 P abroncsot úgy alakították ki, hogy az első és a hátsó tengely különböző elvárásainak egyaránt megfeleljen. A pontos irányíthatóság és a minden körülmények között garantált tökéletes tapadás révén a gépjármű teljesítménye maximálisan képes érvényesülni. Ugyanakkor a ContiSportContact™ 5 P nem csak nagy teljesítményre képes, hanem a gyors megállásra is.

A futófelület középső részén körbefutó összefüggő bordák és a hozzákapcsolódó oldalsó mintázati blokkok egyedülálló hosszirányú merevséget biztosítanak, ugyanakkor jelentősen mérséklik a mintázat deformálódását. Ezen kialakítás révén az abroncs közvetlenül továbbítja a kormánymozdulatokat az útfelületre. (ábra 1.)

A lágy, négyesével összekapcsolt makro-blokk kialakítás az abroncs külső vállán, és a merev mintázati bordák a középső részén tökéletes útfekvést biztosítanak. Ez különösen nagy sebességgel történő kanyarvétel esetén tapasztalható, amikor a tapadási felület nagysága megváltozik. Az egyedülálló tapadásnak és a maximális stabilitásnak köszönhetően a vezető időben értesül, ha az abroncs elérte a teljesítmény határát. (ábra 2.)

A "Black Chilli Technology" egy speciálisan kifejlesztett keverék-technológia, amely a versenyabroncsokhoz használatos korom egy innovatív típusát alkalmazza. Ez a koromszármazék biztosítja a gyors felmelegedést, valamint a nagyobb stabilitást. A keverék polimerjeit speciális vegyületekkel (nano-részecskékkel) ötvözték, így a futófelület rendkívül lágy. Ez sokkal jobb útfekvést és nagyobb érintkezési felületet biztosít, valamint kimagasló oldalvezetést kölcsönöz az abroncsnak. Mindezeken felül a keverékhez hozzáadott speciális gyantának köszönhetően kiváló az abroncs tapadása vizes és száraz útfelületen egyaránt, ami a fékút jelentős mértékű csökkenését eredményezi.

A Continental a futófelület felépítése során egy különleges technológiát alkalmaz. Két réteget különít el, amelyek kölcsönösen kiegészítve egymást feladatmegosztást végeznek. A koncepció révén nem csak a vizes útfelületen nyújtott tapadás lesz egyedülálló, de a fékút is lényegesen lerövidül, és a gördülési ellenállás is jelentős mértékben csökken. A futófelület külső részén található "Profil" réteg kiváló tapadást és rövid fékutat biztosít vizes útfelületen, míg a belső "Alap" réteg jelentős mértékben csökkenti a gördülési ellenállás mértékét. Ez a pozitív kölcsönhatás eredményezi a jobb tapadást, a mozgási energia hatékonyabb elnyelését, és ezzel párhuzamosan a kimagasló biztonságot. (ábra 3.)

Continental SportContact 5 P teszt

2015Átlag: 75%; Tesztek száma: 1

További nyári gumi tesztek


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.