Continental TS 810 S 265/40 R18

Continental TS 810 S

265/40 R18
101 (825 kg/kerék)
V (240 km/óra)
FR M+S N1 XL
téli személyautó
E
C
73
91 412 Ft / db

Készlet: 8

Szállítási díj: 2 290 Ft / db

Autógumi kereső

Méret alapján

Méret
/ R
Idény
Gyártó
Típus
Üzemanyag
Tapadás
Zaj

Autó alapján

Idény
Autómárka

Continental TS 810 S információ

Kategória: prémium
Szezon: téli gumi

Sportos téli abroncs nagy teljesítményű és luxus kategóriájú autókhoz.

A ContiWinterContact™ TS 810 Sport egy sportos téli abroncs. A nagyszerű kezelhetőség kimagasló tapadással és biztonságos vezetési jellemzőkkel kombinált, mely tulajdonságok a legfontosabbak téli körülmények között.

A ContiWinterContact™ TS 810 Sport futófelületének középső és belső részén elhelyezett kapaszkodóél kialakítás sokkal jobb tapadást biztosít havas úton. Az aszimmetrikus mintázatú futófelület belső része 20%-kal szélesebb lamella-árkokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a nagyobb mennyiségű hó felvételét, így növekszik az átvihető vonóerő. (ábra 1.)

Az újdonságnak számító távtartók megakadályozzák a lamellák összezáródását, amikor azok az útfelülethez nyomódnak. Ez a technikai megoldás 20%-kal növeli a hótároló képességet, amely kiváló erőátvitelt és kanyarodási képességet biztosít behavazott utakon. (ábra 2.)

Az igényekre szabott ContiWinterContact™ abroncsok mintázati kialakítása a kiváló vizes útfelületi tapadásra lett optimalizálva. A csökkentett vízre felúszási kockázat érdekében, a körbefutó mintázati csatornák száma – melyek az esős idő alkalmával magukba szívják a vizet – az abroncs szélességéhez lettek igazítva. A ContiWinterContact™ TS 810 Sport alapvetően 3 csatornával rendelkezik, de 255 mm-nél szélesebb futófelületnél már 4 és 265 mm felett 5 csatorna garantálja a tökéletes vízelvezetést. (ábra 3.)

Az abroncs mintázatában néhány helyen úgynevezett Profilmélység-jelzőket (TWI) helyeztek el, melyek a hátralévő mintázati mélységet jelzik. Abban az esetben, ha a profilmélység eléri a 4 mm-es szintet, a jelzők egy szintbe kerülnek a mintázattal, melyekből egyértelműen leolvasható: a kopás olyan szintet ért el, mely indokolttá teszi az abroncs cseréjét. (ábra 4.)

Egy új típusú vizes-polimer nedves utakon anélkül növeli meg az új ContiWinterContact™ TS 810 Sport teljesítményét, hogy közben hátrányosan befolyásolná az abroncs téli tulajdonságait. A nagyobb mennyiségű szén jelenléte az összetételben javítja az irányíthatóságot, valamint egy lágyító komponens garantálja a hosszabb élettartamot, és a futófelület tartós rugalmasságát.

Kimagasló teljesítmény bármely téli körülmény között, nagyszerű kezelhetőség és fékezhetőség száraz utakon, kiváló "aquaplaning" elleni védelem.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.