Nexen Winguard Sport 195/45 R16

Nexen Winguard Sport

Nexen Winguard Sport információ

Kategória: középkategória
Szezon: téli gumi

Nagy teljesítményű autókra tervezve, kedvező áron.

Hatékony védelem vizes útburkolaton aquaplaninggal szemben az optimalizált szélességű 3+1 vízelvezető ároknak köszönhetően, akár nagy sebességnél is. (ábra 1.)

A Nexen Winguard Sport futófelületén középen elhelyezkedő blokkok kialakítása szintén gyors vízelvezetést tesz lehetővé, így fokozva a menetstabilitást és a pontosabb kormányzási visszajelzéseket. (ábra 2.)

Kiváló tapadási és fékezési tulajdonságok a harapófogú szerűen kialakított blokkoknak és a sűrű lamellázottságnak köszönhetően. (ábra 3.)

A központi bordán elhelyezkedő cikk-cakk élű blokkok magas tapadási teljesítményt nyújtanak magasabb sebességnél is. (ábra 4.)

A vállrész úgy került kialakításra, hogy nagy sebességű, gyors irányváltoztatásoknál az állandó teljesítmény érdekében a felületen kialakult hő egyenletes legyen.

A speciális összetételű futófelületi keverék kiválóan csillapítja a rezgéseket, hogy még komfortosabbá tegye a gumiabroncs futását.

 • 3+1 optimalizált szélességű, vízelvezető árok (ábra 1.)
  3+1 optimalizált szélességű, vízelvezető árok (ábra 1.)
 • Fokozott menetstabilitás, pontosabb kormányzási visszajelzések (ábra 2.)
  Fokozott menetstabilitás, pontosabb kormányzási visszajelzések (ábra 2.)
 • Harapófogó szerűen kialakított blokkok (ábra 3.)
  Harapófogó szerűen kialakított blokkok (ábra 3.)
 • Cikk-cakk élű blokkok (ábra 4.)
  Cikk-cakk élű blokkok (ábra 4.)

Nexen Winguard Sport teszt

2011Átlag: 50%; Tesztek száma: 1

További téli gumi tesztek

További Nexen téli gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró

Nexen információk

Nexen A Nexen középkategóriás gumiabroncs márka Dél-Koreából.

A Nexen kínálata

Nexen márkanév alatt a vállalat személyautó, 4x4/SUV és kishaszonjármű gumiabroncsokat gyárt.

A abroncsok elismertségét az is jelzi, hogy sok Chrysler, Volkswagen, Renault, Chevrolet, Ssangyong, Dacia, GM, Mitsubishi, Hyunday, Skoda, Kia, Seat és Suzuki gépkocsit már a gyárban Nexen abroncsokkal szerelnek fel az autógyártók.

A Nexen középkategóriás abroncsait azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.

Gazdasági adatok

A vállalat éves forgalma meghaladja a 600 millió USA dollárt. A Nexen gumiabroncsok a világ 120 országában érhetők el. Gyáraik Dél-Koreában és Kínában vannak, nagyságrendileg 2 000 embert foglalkoztatnak. A hazai piacon - Dél-Koreáben - nem kisebb gyártók a versenytársaik, mint a Hankook és a Kumho.

A Nexen története

A Nexen vállalatot 1942-ben alapították Heung-A Tire Company név alatt. A Nexen gumiabroncsok gyártása mögött több, mint 70 éves tapasztalat áll. A Nexen Korea első gumiabroncsgyártó vállala volt 1956-ban, majd később megváltoztatták a cég nevét Nexen Tire Corporation-ra. 1985-ben megnyitotta második gumiabroncsgyárát Yangsan városában (Dél-Korea). 6 évvel később szövetségre léptek az OHTSU Tire & Rubber vállalattal (a Falken gyártójával), így nagy előrelépést tehettek gyártástechnólógia és a minőségi fejlesztések terén. 2005-ben megvetette a lábát az amerikai gumiabroncspiacon is, melynek székhelye Kaliformában van. A megnövekedett kereslet miatt a Nexen vállalat két újabb gyárat létesített 2007-ben Kínában és 2012-ben Koreában. Az új koreai gyár a világ egyik legfejletebb és legnagyobb gumiabroncs gyára a világon. A 2015-ös évben csak az új koreai gyár 10 millió gumiabroncsot gyártott, 2018-ra évi 20 millió darabszámos gyártást irányoztak elő.

Garancia

A Nexen gumiabroncsokra a gyártó a gyártástól számított 3 év garanciát vállal


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.