Kosár: 0 db

Autógumi kereső, méret alapján

Méret
/ R
Idény
Gyártó
Típus
Üzemanyag
Tapadás
Zaj

Autógumi kereső, autó alapján

Idény
Autómárka

Gumi + Felni összeszerelve

A szerelt kerék keresést az Alcar 3D konfigurátorába integráltuk. A 3D konfiguártorban összeállított szerelt kerék az Automax kosarába kerül bele.

Acél- és alufelni kereső

Az alu- és acélfelni keresést az Alcar 3D konfigurátorába integráltuk. A 3D konfiguártorban kiválasztott felni az Automax kosarába kerül vissza.

Négyévszakos gumi újdonságok a 2022 év végén (2022. 09. 29.)

 • Négyévszakos gumi újdonságok a 2022 év végén
  Négyévszakos gumi újdonságok a 2022 év végén

Az autógumi gyártáson belül a négyévszakos gumiabroncsok gyártása fejlődik a legintenzívebben. Már rég nincs alapja annak a félelemnek, hogy a négyévszakos gumi ugyan egész évben használható, de valójában nem igazán biztonságos sem télen, sem nyáron. A gyártók a legnagyobb hangsúlyt a vizes úton való kezelhetőség, fékezés fejlesztésére, valamint az aquaplanning kockázat minimalizására fordították. És gondoljunk csak a magyarországi időjárási viszonyokra, melyik fordul elő gyakrabban, eső, vagy erős havazás? Hányszor van olyan nap, hogy hajnalban fagy, nappal meg plusz 10 fok van? Egy újonnan kifejlesztett négyévszakos gumiabroncs a Kárpát-medence éghajlatán a legjobb választás, hiszen egyrészt nem kell szezononként cserélgetni, az éppen nem használt garnitúrát tárolni, és esős, vizes úton kitűnően viselkedik, és a napi hőingadozás miatt sem kell aggódni. Egy feladatunk azért van a négyévszakos abroncsainkkal, évente érdemes tengelyenként megcserélni őket, ezzel jelentősen növelhetjük az abroncs élettartamát.

Szélsőséges időjárási körülmények között nyilván nem teljesít jobban mint egy téli vagy egy nyári abroncs, de például az aquaplanning vagy a vizes fékezés teszt eredményei már sok esetben jobbak az új négyévszakos abroncsoknál mint a hasonló kategóriájú nyári gumiké.

A gyártók egyre több városi terepjáróra való négyévszakos gumiabroncsot dobnak piacra, lássuk melyek 2022-ben a legújabbak, amiket az Automax webáruházában is megvásárolhatnak.

Prémium kategória

 • Vredestein Pinza A/T, melynek mintázata egyenetlennek tűnik, mégis kiegyensúlyozottan viselkedik mindenféle terepen. Közúton és offroad is kiváló tapadást mutat. Az ötödik generációs anyagösszetétellel és a teljes mélységükben illeszkedő lamellákkal készült abroncs három hegycsúcs hópihe jelölést is kapott, ami azt jelenti, hogy az abroncs használata biztonságos havas útfelületen, hóban is meggyőzően teljesít. A halszálka mintájú hornyokat különböző mélységekben alkalmazták. Ez a "multi-pitch" technológia a zajszintet hivatott csökkenteni. A hornyok kialakítása kitűnő vízelvezetést biztosít.
 • Vredestein Quatrac Pro SUV, mely az első négyévszakos gumiabroncs, mely kimondottan az uhp-szegmens igényei szerint készült. Páratlan teljesítményt nyúlt a négyévszakos szegmensben. Technikai jellemzői: rövid féktáv és kiemelkedő kezelhetőség nedves útfelületeken, több mint 10%-kal hatékonyabb nedves tapadás, kiemelkedő biztonság akkor is ha a tél váratlanul érkezik, 5%-os fejlődés a havas felületeken való kezelhetőség terén. Kimondottan nagy teljesítményű személyautókhoz és városi terepjárókhoz lett kifejlesztve.
 • Pirelli Scorpion All Season SF2, mely egy új elem a Pirelli All Season 3PMSF sorában, városi terepjárókra kifejlesztve. Ez a prémium abroncs nyugodt, kényelmes autózást biztosít egész évben.
 • Continental VanContact A/S Ultra, mely egy hosszú életű négyévszakos abroncs kisteherautók számára. A vastagabb gumiblokkjai a tégla kialakításban és az abroncs teljes oldalán végigfutó súrlódó borda olyan oldalfalat biztosít, mely különösen stabil és robosztus. Ezek a tulajdonságok tartósságot biztosítanak és csökkenttik a padkázás kár veszélyét. A kellő mennyiségű oldalsó mintázati árok hófógóként működik mely több havat tart bent az extra-precíz kezelhetőségért, miközben megízható tapadást, kiváló fékezést biztosít havon, valamint összességésben nagy stabilitást. Egy új és innovatív töltőrendszernek köszönhetően kiváló az abroncs gördülési ellenállása. A funkcionális polimerek nagyobb futásteljesítményt és rendkívüli kopásteljesítményt biztosítanak.

Középkategória

 • Fulda MultiControl SUV, melynek MultiControl barázdái kiváló tapadást biztosítanak nedves útfelületen a víz és a latyak hatékony elvezetésével. A barázdák optimalizált érintkezőfelülettel és mélyedésekkel rendelkeznek. Magas élettartam és egyenletes kopás jellemzi, amely nagy futásteljesítményt biztosít egész évben. Az adaptív polimerkeverékkel még tovább javítható az útfelülethez való tapadás. Több barázdaszél, amely hóban is jobb tapadást biztosít, valamint 3D buboréklamellák, amelyek fokozzák a száraz időhöz szükséges merevséget.
 • Uniroyal AllSeasonExpert 2, melynek futófelületét úgy tervezték, hogy az gyorsan és hatékonyan távolítsa el a felesleges vizet a gumiabroncsról, így az aquaplaning jelenség kockázata minimálisra csökken. Így a modell jól teljesít a nedves útfelületeken, valamint nagyon kényelmes vezetést is biztosít. A futófelületi mintázatnak köszönhetően a gumiabroncs jó középút a tipikus nyári gumiabroncsok és a téli modellek között. Az Uniroyal AllSeasonExpert 2 nagyon tartós anyagból készült: jó minőségű és kopásálló, és halk is.
 • Kléber Quadraxer SUV, melynél a nagy csatornázottsági arány és az erősen szabdalt blokkok nagyban hozzájárulnak a nagy vonóerőhöz havas/jeges útfelületen. A nagy lamellasűrűségnek köszönhetően hatékony fékezési tulajdonságokkal rendelkezik a Kleber Quadraxer. A 3PMSF jelzés (3 hegycsúcs és egy hópehely, garantálja az abroncsok jó teljesítményét télen. A „3PMSF” jelölés különbözteti meg a kimondottan havas utakra tervezett, és minden előírásnak objektív tesztekkel igazoltan megfelelő gumiabroncsokat, csak ezek az abroncsok garantálnak valódi téli teljesítményt. A V-alakú forgásirányos mintázat, a széles oldalsó barázdák és a nagy barázdasűrűség hatékony fékezést tesz lehetővé nedves útfelületen és csökken az aquaplaning veszély. A központi borda valamint a masszív és merev oldalsó blokkok jó úttartást és hatékony fékezést eredményeznek száraz útburkolaton.
 • BFGoodrich Trail-Terrain T/A, melynek optimalizált futófelületi mintázata, az egymáshoz kapcsolódó 3D bordák hihetetlen stabilitást biztosítanak az abroncs teljes élettartamában. Mindemellett halk és kényelmes autózást tesz lehetővé. 3PMSF jelöléssel van ellátva, így téli körülmények között sem érhet meglepetés. Az abroncs masszívan ellenáll a forgácsolódásnak és a kavicsok okozta gyötrésnek is. A fogazott váll rész segítségével a tapadás és vonóerő is megmarad sáros úton is, anélkül, hogy a zaj jobban beszűrődne.

Olcsó kategória


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.