Toyo Snowprox S953 185/55 R15

Toyo Snowprox S953

185/55 R15
82 (475 kg/kerék)
H (210 km/óra)
téli személyautó
F
C
71
21 990 Ft / db

Készlet: több mint 8

Átvehető: 2019. 10. 17.


Szállítási vagy szerelési díjak

Toyo Snowprox S953 információ

Kategória: középkategória
Szezon: téli gumi

Nagy teljesítményű téli gumiabroncs, országúti használatra.

Sportos, forgásirányos mintázat, továbbfejlesztett fékezési tulajdonságok és menetkomfort nedves és száraz körülmények között.

A kötött forgásirányú középső résztől merőben eltérő mintázat a vállrészen, elődjéhez képest rövidebb fékutat eredményez valamint nagyobb aquaplaning elleni védelmet nyújt. (ábra 1.)

A vállrészen elhelyezkedő hullám lamellák stabil kezelhetőséget eredményeznek nedves és száraz úton egyaránt valamint hozzájárulnak a gumiabroncs egyenletes kopásához.

A határozott vonalú oldalsó mintaárkok kiválóan vezetik el a vizet és az olvadt havat. Ezek az árkok segítik a gumiabroncs tapadását is havas útfelületen. (ábra 2.)

A futófelületen körbefutó két mély mintaárok és a V alakú mintázat megakadályozza a gumiabroncs vizenfutását. (ábra 3.)

  • Vállrész kialakítás a rövid fékútért és a jó vízelvezetésért (ábra 1.)
    Vállrész kialakítás a rövid fékútért és a jó vízelvezetésért (ábra 1.)
  • Oldalsó mintaárkok a jobb tapadásért (ábra 2.)
    Oldalsó mintaárkok a jobb tapadásért (ábra 2.)
  • Forgásirányos mintázat - aquaplaning elleni védelem (ábra 3.)
    Forgásirányos mintázat - aquaplaning elleni védelem (ábra 3.)

Toyo Snowprox S953 teszt

További téli gumi tesztek

További Toyo téli gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró

Toyo információk

ToyoA Toyo közép kategóriás gumiabroncs Japánból származik.

A Toyo kínálata

A Toyo a 4x4 és a SUV abroncsok specialistája, ugyanakkor széles választékban kínál gumiabroncsokat kis- és nagy teherautókra, terepjárókra, nagy teljesítményű autókra és luxus járművekre. A kifinomult gyártási technológiának és a világszerte elismert japán precizitásnak köszönhetően a Toyo gumik közép kategóriás árért cserébe, prémium kategóriás minőséget, és teljesítményt nyújtanak.

A márka elismertségét jelzi, hogy neves autógyártók választják járműveikre a Toyo abroncsokat elsőszerelésként: Audi, Renault, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Toyota, Diahatsu.

Gazdasági adatok

A Toyo gumiabroncsok Japánon kívül a világ számos pontján készülhetnek, mint pl. Egyesült Államok, Ausztrália, Malajzia, Kína.

A Japánban lévő gyárakban is több, mint 3 000 alkalmazottat foglalkoztat, gyárainak területe meghaladja a 75 hektárt.

Részvényeit 1955 óta jegyzik a tőzsdén.

Tulajdonos

Toyo Tire & Rubber Co., Ltd.

A Toyo története

A vállalatot Rikimatsu Tomihisa alapította 1945. augusztusában. A vállalat akkoriban sem csak csak gumiabroncs gyártással foglalkozott, hanem egyéb autóipari termékek előállításával is. Ez a tevékenység napjainkban is része a Toyonak. 1953-ban nyílt meg a második gyára Japánban, Itamiban, 1961-ben pedig már saját laboratóriummal is rendelkezett. 1964-ben külön üzemegység nyílt poliuretán hab (szigetelő anyag) gyártására. 1966-ban nyitotta meg kereskedelmi kapuit az USA felé egy gumiabroncs értékesítéssel foglalkozó leányvállalattal, 1974-ben pedig jelentős tulajdonrészt szerzett az ausztráliai Vaculug Australia Ltd-ben, egy évvel később pedig közös vállalatot alapított a Mitsubishivel. 1986-ban autó alkatrész gyárat nyitott és tovább erősítette gumiabroncs piaci helyzetét. A kínai piacon 2003 óta van jelen, ekkor épült új gyár Shanghaiban. Egy évvel később az Egyesült Államokban, Georgiában is új gumiabroncsgyár kezdte meg a termelést. 2005-ben jelent meg a Toyo az európai piacokon is két új gumiabroncs értékesítő leányvállalattal az Egyesült Királyságban és Hollandiában.

Garancia

A Toyo gumiabroncsokra a gyártó a vásárlástól számított 2 év garanciát vállal.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.